Monday, March 30, 2009

Cuti-Cuti Di Bandung.....

Salam,

Ari tu 16 Feb until 19 Feb 2009 aku and family blah wife aku pi trip ke Bandung. Semua pi kecuali abg ipar aku "abg din"....rase tak syok plak dia seorg tak pi sbb kerja n kena jaga rumah....any way....tetap dalam igtan.....seramai lebih kurang 20 lebih yg join pi kebykan kawan2 rapat bapak mertua aku....flight pagi 16 feb kul, 7.00 dah gerak dari rmh....ada 2 benda yg paling aku igt masa trip tu....1. Duit aku habis dkt 6 juta rupiah .:( then 2. Aku, anak aku, wife aku, kak linda and adik ipar aku zahan flight balik kita org bukan 19 feb but 20 feb....hehehe PIC yg jaga semua tu tersilap last minute baru notice....beg kita org yang pertama masuk dalam kargo dah...by the time air asia panggil tgk date silap....nasib baik ada bapak ipar aku kita 5 org dah kering kotang dah...semua perabih duit gi shopping, dia yg belikan tiket baru utk balik satu flight juga....aku rase sbb cucu dia juga...kahkahkah....bagi aku bandung...ok la untuk shopping ....tmpt yg paling aku suka cuma satu sahaje...RUMAH MODE...lain macam biase jek bagi aku.....byk gak cover area bandung...antaranya...tangkuban perahu, rmh mode, terminal tas, jalan riau, stock center, toko tiga, pasar baru, jalan braga...dan byk lagi la....so ini tatapan untuk semua.....









































































































4 comments:

iwan said...

SETIAWANTRANS TOUR AGENT
(TRAVEL AGENT PAKAGE PELANCONGAN)

Car Rental for City Tour in Bandung & Jakarta
Transport Pakage (All In) : Car Rental/Driver(Supir)/Petrol/Tol/Parking

Car : Avp Suzuki @ Toyota Avanza – 6 siter
Bandung City = Rp400 ribu/perday (12 – 13 hour)
Jakarta City = Rp550 ribu/perday (12 – 13 hour)
Bandung/Jakarta @ Jakarta/Bandung (Puncak) = Rp700 ribu/perday (12 – 13 hour)

Car : Toyota Innova – 7 siter
Bandung City = Rp500 ribu/perday (12 – 13 hour)
Jakarta City = Rp600 ribu/perday (12 – 13 hour)
Bandung/Jakarta @ Jakarta/Bandung (Puncak) = Rp800 ribu/perday (12 – 13 hour)

Car : Kia Pregio – 10 siter
Bandung City = Rp650 ribu/perday (12 – 13 hour)
Jakarta City = Rp750 ribu/perday (12 – 13 hour)
Bandung/Jakarta @ Jakarta/Bandung (Puncak) = Rp850 ribu/perday (12 – 13 hour)

Car : Isuzu ELP (Coster) – 13 siter
Bandung City = Rp750 ribu/perday (12 – 13 hour)
Jakarta City = Rp800 ribu/perday (12 – 13 hour)
Bandung/Jakarta @ Jakarta/Bandung (Puncak) = Rp900 ribu/perday (12 – 13 hour)

Saya Iwan Sunandar, dari Bandar Bandung, menyediakan service transportation pakage All In (Sewa Kereta, Upah Supir (Driver), Petrol, Parking & Tol) dan booking hotel (atas permintaan) untuk pelancong di Bandung, Jakarta & Puncak. Selain untuk shopping, Bandung, Jakarta & Puncak juga terkenal dengan tempat-tempat sightseeing yang indah dan wisata makanan yang sedap dengan harga yang sangat reasonable.
For further info, please contact me at email / facebook : setiawantrans@gmail.com
& sms/call : +6281221401090
Company Travel Agen iwan 100% milik orang ISLAM

chepy car said...

Assalamualaikum ...

Chepy Car Tour & Travel Bandung
Dijamin Termurah se bandung !!!

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

**Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Assalamualaikum ...

Chepy Car Tour & Travel Bandung
Dijamin Termurah se bandung !!!

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

**Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan

Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Kereta Taip Daily/14 hour

Suzuki APV ( 7seat ) Rp 425,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 425,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
telefon office : +62 8888 9177 00
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com